Krakowski Kredens - tradycja galicyjska

Nowości

Mocno owocowe galaretki z dodatkiem soków owocowych, zanurzone
w czekoladzie deserowej skradną serce pasjonatów słodkości. Skoczna melodia krakowiaka wydobywająca się z pięknej puszki z pozytywką sprawi, że będzie to także doskonały pomysł na upominek czy pamiątkę z podróży. W puszce znajdują się galaretki w czterech owocowych smakach: truskawkowym, wiśniowym, cytrynowym oraz brzoskwiniowym. 

Poszerzamy ofertę produktów wegańskich. Prócz obecnych dotyczas pierogów bez dodatków pochodzenia zwierzęcego, w naszym asortymencie pojawiły się także pasztety wegańskie z zielonej oraz z czerwonej soczewicy. Pasztety nie zawierają zbędnych dodatków takich jak konserwanty czy glutaminian monosodowy. Prosty i czytelny skład przypadnie do gustu każdemu, kto lubi dokonywać świadomych wyborów zakupowych. 

Wysokiej jakości wędliny bez glutenu już dostępne w Krakowskim Kredensie. Wśród specjalnej linii produktów sprzedawanych wyłącznie w opakowaniu dostępna jest szynka wieprzowa, parówki z szynki wieprzowej oraz kabanosy przygotowywane ze 160 g mięsa wieprzowego na 100 g gotowego wyrobu. Produkty bezglutenowe nie zawierają również glutaminianu monosodowego. 

Cierpkie owoce żurawiny w mariażu z czekoladą deserową i wyrazistym, naturalnym proszkiem owocowym stanowią pokusę nie do odrzucenia. Delikatna czekoladowo-owocowa otoczka i chrupiące wnętrze z liofilizowanej żurawiny skuszą nawet tych, którzy za słodkościami nie przepadają. 

Pyszne, ręcznie pieczone ciasteczka, przygotowywane w niewielkiej małopolskiej cukierni. Pieczone na maśle, niezwykle kruche i aromatyczne. Bajecznie kakaowe ciasteczka o prostokątnym kształcie posypane kandyzowaną skórką pomarańczową doskonale dopełnią smak porannej kawy lub popołudniowej herbatki. 

Lemoniada to smaczny wybór na letnie upały. Rześkie połączenie ekologicznych soków owocowych, wody oraz słodkiego dodatku w postaci ekologicznego cukru trzcinowego doskonale zaspokoi pragnienie. Lemoniady z Krakowskiego Kredensu powstają z owoców z ekologicznych upraw, położonych z dala od terenów przemysłowych, gdzie nie stosuje się opryskiwania roślin. Zapraszamy do skosztowania słodko-kwaśnej propozycji o smaku maliny, czarnej porzeczki lub imbiru.

Czekolada i migdały, duet doskonały! Słodkie krążki z czekolady deserowej, bez tłuszczów roślinnych innych niż kakaowy, z solnymi migdałami to wymarzony dodatek do kawy. Wyważony smak czekolady deserowej uzupełniony lekko słonymi migdałami wyśmienicie komponuje się także z kieliszkiem półwytrawnego wina. 

Drzewo migdałowe w okresie rozkwitu zachwyca swym urokiem. Oszałamiający migdałowiec rodzi także niezwykle cenne orzechy. Szlachetny smak prażonych migdałów dopełniony wyborną czekoladą stanowi słodką pokusę nie do odrzucenia. Migdały w czekoladzie są przekąską tym bardziej godną polecenia, iż czekolada zawiera wyłącznie tłuszcz kakaowy. Warto zwrócić na to uwagę przy wyborze słodkości, gdyż tańsze wyroby czekoladowe oprócz tłuszczu kakaowego często zawierają również inne tłuszcze roślinne. 

Znakomity w stu procentach ekologiczny sos z czarnej porzeczki przygotowany z ekologicznego soku z czarnej porzeczki i ekologicznego cukru trzcinowego sprawdzi się jako smaczny dodatek do lodów, ciast czy deserów. Za sprawą wysokiej zawartości soku z czarnej porzeczki sprawi, że zyskają one bardzo charakterystyczny, słodko-kwaśny owocowy smak. Sos możemy wykorzystać także jako dodatek do dań mięsnych, wystarczy podgrzać go w małym rondelku dodając cztery łyżki wytrawnego czerwonego wina lub octu balsamicznego. 

Polskie gruszki i jabłka zanurzone w znakomitej czekoladzie deserowej to doskonały pomysł na słodki dodatek do kawy, herbaty czy wina. Słodycz kandyzowanych owoców perfekcyjnie współgra z wyważonym smakiem czekolady o wysokiej zawartości kakao (ponad 60%). Czekolada, która otula owoce zawiera wyłącznie tłuszcz kakaowy bez mniej szlachetnych odpowiedników w postaci oleju palmowego. 

Buraczki ćwikłowe to szybki i smaczny pomysł na dodatek do obiadu. Znakomite, lekko słodkie buraczki pachnące czosnkiem i kminkiem urozmaicą każdy posiłek. Produkt nie zawiera octu ani konserwantów.  

Syrop z kwiatu bzu to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych syropów owocowych. Sprawdzi się jako dodatek do herbaty. Za sprawą słodko-kwaśnego smaku doskonale komponuje się także z cytryną i miodem, tworząc po rozcieńczeniu z wodą rześki napój. Syrop o smaku kwiatu bzu nie zawiera sztucznych aromatów, konserwantów ani syropu glukozowo-fruktozowego.  

Ryby to bogate źródło kwasów Omega-3. Dobrym przykładem są Wątróbki z dorsza w sosie własnym pochodzące z czystych łowisk islandzkich. Wątróbki z dorsza są wyjątkowo ciekawym w smaku rarytasem. Interesujące połączenie smaków zapewni też Makrela w oleju z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim, gdzie pełna aromatu zalewa wyśmienicie podkreśla smak makreli. Niebanalne połącznie stanowi również Filet z pstrąga ukoronowany pachnącą bazylią. 

« poprzednia 1 następna »