Składniki:
6 Jaj od kury podwórkowej Krakowski Kredens
pęczek zielonej pietruszki
3 suszone pomidory
4 plasterki Szynki niedzielnej bez konserwantów Krakowski Kredens
2 łyżki bułki tartej
świeżo zmielony pieprz kolorowy
2 łyżki Masła kleparskiego Krakowski Kredens
Przygotowanie:
Jaja ugotować na twardo i ostudzić (nie obierać). Ostrym nożem przekroić na połówki. Przy pomocy łyżeczki wydrążyć żółtko i białko – nie uszkadzając przy tym skorupki. Jajka przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem, dodać do nich majonez, pieprz i drobno posiekane pomidory, szynkę i natkę pietruszki. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Tak powstałym farszem napełnić skorupki. Wyrównać z wierzchu i tą stroną obtoczyć w bułce tartej. Masło rozgrzać na patelni i smażyć na małym ogniu, aż bułka się zrumieni.